Bengkel Asas Mendeley & Atlas.ti

Bengkel asas Mendeley dan Atlas.ti telah berlangsung dengan jayanya pada 26 September 2013. Bengkel yang bertempat di Makmal Komputer Fakulti Bahasa dan Komunikasi ini disertai oleh staf Universiti Sultan Zainal Abidin bermula jam 8.00 pagi sehingga 5 petang. Bengkel ini dirasmikan oleh Yg. Brs. Dr. Nazri bin Latiff Azmi.

Bengkel ini dikendalikan oleh tiga fasilitator iaitu Puan Alia Nabila binti Alias, Puan Misrah Hamisah binti Mohamed dan Cik Zurina binti Khairuddin.

Pada sesi pagi, bengkel dimulakan dengan penerangan tentang penggunaan Mendeley dalam Penyelidikan dan diteruskan pada sesi petang dengan perkongsian tentang penggunaan Atlas.ti.

Bengkel yang dianjurkan oleh FBK ini bertujuan menambah pengetahuan para peserta khususnya dalam aktiviti penulisan akademik.

Sumber berita: Mohd Firdaus bin Yahaya