Pingat Emas di iCompex 2016

bannerdrradzuwan

Fakulti Bahasa dan Komunikasi (FBK), Universiti Sultan Zainal Abidin mengucapkan sekalung penghargaan dan tahniah kepada Dr. Radzuwan bin Ab. Rashid, pensyarah Pusat Pengajian Bahasa Inggeris, FBK atas kemenangan beliau meraih pingat emas dalam International Innovation and Invention Competition Through Exhibition (iCompEx'16) 2016.

iCompEx'16 yang dianjurkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi ini telah diadakan di Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah pada 22 hingga 24 Mac 2016. Pameran dan pertandingan iCompEx'16 ini menjadi antara medan bagi menghimpunkan para sarjana dalam pelbagai bidang untuk membuat pameran produk inovasi yang telah dicipta.

Kemenangan Dr. Radzuwan adalah dalam kategori Multimedia dan ICT. Produk yang direka dan dipamerkan oleh beliau dalam iComplEx'16 kali ini dikenali sebagai Virtual Speaking Buddy (VirSbud).

Semoga kemenangan Dr. Radzuwan dan ahli pasukannya menjadi pemangkin kepada penghasilan produk-produk inovasi lain oleh warga akademia FBK.