Minggu Mesra Siswa FBK 2016

web

Pada 1 September 2016, Fakulti Bahasa dan Komunikasi (FBK) telah mengadakan Minggu Mesra Siswa peringkat fakulti yang bertempat di Bilik Umar. Pada semester ini, FBK telah menerima seramai 127 orang pelajar yang terdiri daripada 69 orang pelajar Ijazah Sarjana Muda Bahasa Inggeris dan 58 orang pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengajian Bahasa Arab.

Para pelajar telah berkumpul di hadapan Dewan Al-Muktafi Billah Shah (DABS) pada jam 8.00 pagi sebelum bertolak ke Bilik Umar 01 & 02. Majlis bermula pada jam 9.00 pagi dengan bacaan doa dan disusuli dengan ucapan perasmian oleh Dekan FBK iaitu YBrs. Prof. Dato' Dr. Haji Mohamed Anwar bin Omar Din (DPMT). YBrs. Dato' Dekan menasihatkan para pelajar agar menghormati para pensyarah, memperbanyakkan aktiviti dengan masyarakat luar dan belajar bersungguh-sungguh. Turut menghadiri pada majlis perasmian tersebut adalah para pensyarah. Sejurus selepas itu, para pelajar diberi penerangan tentang fakulti serta program-program yang dijalankan sepanjang tahun di FBK. Dalam sesi tersebut, struktur pengajian mereka selama berada di UniSZA turut dijelaskan oleh Ketua Pusat Pengajian masing-masing iaitu Encik Ahmad Taufik Hidayah bin Abdullah (Ketua Pusat Pengajian Bahasa Inggeris) dan Ustaz Mohd Fauzi bin Abdul Hamid (Ketua Pusat Pengajian Bahasa Arab).