MULTAQA AL-LUGHAWIYYIN 3

12

Pada 3 Oktober 2016, bermula pukul 8.00 malam telah berlangsungnya program Multaqa Al-Lughawiyyin 3.0 yang dianjurkan oleh mahasiswa Ijazah Sarjana Muda Pengajian Bahasa Arab, Fakulti Bahasa dan Komunikasi, UniSZA. Program ini diadakan di Dewan Perdana, UniSZA Kampus Gong Badak dan dihadiri oleh dua tetamu istimewa iaitu Timbalan Dekan (Akademik dan Siswazah) FBK, Y.Brs. Dr. Zulazhan Ab. Halim dan Ketua Pusat Pengajian Bahasa Arab, Encik Mohd Fauzi Bin Abdul Hamid.

Program ini merupakan satu perjumpaan antara para pensyarah Pusat Pengajian Bahasa Arab dengan para mahasiswa Ijazah Sarjana Muda Pengajian Bahasa Arab. Program yang diadakan setiap tahun ini bertujuan memupuk semangat kecintaan terhadap bahasa Arab di samping satu medium rasmi untuk para pelajar dapat beramah mesra dengan para pensyarah. Antara aktiviti yang diadakan pada program kali ini ialah persembahan nasyid, sesi soal jawab dan yang paling istimewa ialah gimik perasmian pelancaran Buletin Al-Qalam. Program ini telah dirasmikan oleh Timbalan Dekan (Akademik dan Siswazah) FBK, Y.Brs. Dr. Zulazhan Ab. Halim. Majlis berakhir pada pukul 11.00 malam.

Program ini dapat berjalan lancar sepertimana yang dirancang atas usaha ahli jawatankuasa pelaksana dengan kerjasama semua pensyarah dan para staf fakulti. Alhamdulillah, program ini mendapat maklum balas yang baik daripada semua pihak dan diharapkan program seperti ini dapat diteruskan pada setiap tahun akan datang.

ll Galeri ll