طباعة

Minggu Mesra Siswa Diploma TESL 2019

كتب بواسطة: Pentadbir.

mms

Fakulti Bahasa dan Komunikasi (FBK) telah mengadakan Minggu Mesra Siswa (MMS) peringkat fakulti bagi pelajar Diploma TESL pada 21 Jun lalu. Program ini berlangsung di bilik Umar 01 dan 02. Pada semester kali ini, FBK menerima seramai 78 orang pelajar.

Majlis dimulakan dengan ucapan aluan pengerusi majlis, kemudian disusuli dengan bacaan doa oleh wakil pelajar FBK. Majlis diteruskan dengan ucapan Dekan FBK, Prof. Madya Dr. Zulazhan bin Ab. Halim yang seterusnya merasmikan majlis tersebut. Sejurus ucapan dan perasmian majlis, para pelajar diberi penerangan dan gambaran awal mengenai FBK serta program-program yang akan diadakan sepanjang tahun di FBK. Selain itu, para pelajar juga diberi taklimat mengenai struktur pengajian mereka selama berada di UniSZA oleh Ketua Pusat Pengajian masing-masing.

Turut hadir dalam majlis perasmian tersebut ialah pengurusan fakulti. Program ini dilihat mampu membantu para pelajar baharu bagi mendapat gambaran awal mengenai fakulti mereka. Selain itu, program MMS membolehkan para pelajar bersuai kenal dengan pensyarah dan staf FBK. Semoga program yang diadakan ini, mampu merangsang semangat pelajar untuk memulakan sesi pengajian di FBK.

 

ll Galeri ll