Articles

Print

Kerjasama Penganjuran Khidmat Komuniti Korporat – English Language Exposure

Written by Pentadbir.

ilajs

Program khidmat komuniti korporat dari Fakulti Bahasa dan Komunikasi telah dianjurkan bagi mengambil inisiatif untuk meninjau keadaan semasa dan memahami corak berkomunikasi dalam kalangan pelajar sekolah rendah. Program ini terbahagi kepada empat (4) siri bagi membolehkan pemerhatian dalam perkembangan kemampuan berkomunikasi (communicative competence) dalam kalangan murid di Sekolah Kebangsaan Kompleks Mengabang Telipot.

Program ini bertujuan untuk meninjau tahap dan kemampuan berkomunikasi dalam kalangan murid sekolah rendah separa bandar (semi-urban) dalam daerah Kuala Nerus. Ia juga sebagai satu usaha mengenalpasti kesalahan tatabahasa ketika berkomunikasi lisan selain mendapat pandangan para murid tentang penggunaan teknologi dalam pembelajaran bahasa Inggeris. Program ini juga menyelidik pandangan pantulan (student-buddies' reflection) tentang pengajaran berkomunikasi yang digunakan.

 

ll Galeri ll

Hasil daripada program komuniti ini telah membuahkan rangkaian video persembahan hasil kerja murid-murid dan perencanaan penyelidikan dalam siri ketiga dan keempat sebagai sebahagian dari program ini.