Aluan Dekan

TDA

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah, Fakulti Bahasa dan Komunikasi UniSZA telah mengorak langkah yang lebih dinamik dengan pelancaran web baharu FBK sejajar dengan aliran zaman yang berteraskan teknologi dan generasi IR4.0.

Dengan kandungan dan penampilan yang lebih segar dan terkini, adalah diharapkan para pengunjung ke web ini bukan sahaja akan mendapat lebih manfaat dan pengetahuan tentang aktiviti dan info yang berkaitan dengan FBK, bahkan juga dapat mengenali FBK dengan lebih dekat lagi. FBK yang ditunjangi oleh 4 program pra-siswazah bahasa dan komunikasi dan 4 program pasca-siswazah akan mencuba sedaya upaya menjadikan platform ini sebagai wadah perkembangan ilmu yang berkaitan dengan Bahasa dan komunikasi seiring dengan moto FBK iaitu “Impacting Lives Through Languages”.

Seiring dengan moto UniSZA “Ilmu Demi Faedah Insan”, adalah diharapkan web FBK ini dapat memberikan sumbangan yang sebaik mungkin bagi mereaslisasikan misi dan visi FBK dan UniSZA.

Dr. Zurina binti Khairuddin

FAKULTI BAHASA DAN KOMUNIKASI